Free

Multiple Dates

Kuliah Duha: Tafsir Pelita Al-Qur'an oleh Ustaz Md Ma'az Sallim

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Al-Istighfar Mosque

2 Pasir Ris Walk

Singapore, 518239

Singapore

View Map

Event description
Ayuh ikut serta Kuliah Tafsir yang dipimpin oleh Imam Eksekutif Masjid Al-Istighfar, Ustaz Maaz Sallim dalam merungkai Kitab Pelita Al-Quran

About this event

Kuliah ini terbuka kepada semua Muslimin dan Muslimat, khususnya para pelajar Ustaz Maaz yang mengikuti pengajian Kuliah Duha beliau pada setiap hari Selasa lalu.

Tafsir Al-Quran dari Juz Amma - dikumpulkan dari hasil kuliah yang disampaikan oleh penulisnya iaitu Almarhum Ustaz Syed Abdillah Ahmad Al-Jufri di kelas-kelas tafsir buat pelajaran orang-orang dewasa. Kandungannya telah diolah semula dengan berbagai-bagai tambahan fakta-fakta baru untuk melengkapkannya sebagai sebuah buku bacaan umum buat sekalian masyarakat supaya dapat diraih manfaatnya dan diamalkan ajarannya.

Juz Amma atau Juz 30 memang amat penting untuk dipelajari oleh kaum Muslimin, dikenal maknanya dan difahami pengertiannya kerana ia lebih banyak digunakan dalam amalan sehari-hari, tegasnya dalam solat dan sebagainya, apatah lagi jika dapat dihafalkan suruhannya beserta maknanya sekaligus, tentulah itu kemuncak yang dituntut dari setiap Muslim agar ia mengetahui apa yang dibacanya, misalnya dalam solat atau amalan-amalannya yang lain.

Share with friends

Location

Al-Istighfar Mosque

2 Pasir Ris Walk

Singapore, 518239

Singapore

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organiser Masjid Al-Istighfar

Organiser of Kuliah Duha: Tafsir Pelita Al-Qur'an oleh Ustaz Md Ma'az Sallim

Save This Event

Event Saved